Hello

Är vanligtvis ingen spegelbildtjej som tar bild såhär i spegeln. Men ville visa upp mina nya grejer. Vans, guessjeans, marc jacobs skal och t-shirt från american eagle. 
Hej! Just nu är klockan 19.02 i NY och jag sitter på toan och skriver det här inlägget haha! Lever livet här i NY, eller mer eller mindre i en bubbla. Shopping står på schemat hela dagarna. Är så himla glad över mina shoppingfynd! Det som jag är minst nöjd över är mina rosa rayban (erica) som jag köpte idag. Men jaja de kostade 670 kr och var så stressad.. Annars så tänkte jag visa upp all shopping när jag kommer hem nästa vecka. Nu ska jag bada och tvätta håret.  Använda badskum och bodyscrub från bath and bodyworks! Hadeee

NYC

Shit jag är död! Helt slut i hela kroppen. Ligger i sängen på hotellrummet och det känns som om jag ska spy av trötthet. Ni förstår inte! Varit uppe och gått exakt hela dagen från 08.00 på morgonen tills nu (17.20 på kvällen). Aja är i New York som sagt. Det är nice! Kan inte riktigt sätta finger vad det är men känner ingen hemmakänsla alls. Trivs inte riktigt här.. Det är hur coolt som helst, superbra shopping, trevliga människor men jag vet inte vad det är som är fel haha! Om jag ska vara ärlig så föredrar jag London framför NY. Kanske för att jag kan de centrala delarna av london utantill. All shopping är ju samlad på en plats/gata eller i shoppingcentrum. Här finns det tusentals gator och affärerna som jag gillar är utspridda över hela staden. Så nej NY är nog lite för stort för mig. Ändå sjukt kul att vara här! Ska ta vara på dagarna som är kvar.

Kom fram igår eftermiddag. Tog två timmar från att vi landade tills vi kunde ta en buss in till stan. Tre tullkontroller. Kön till den första kontrollen var flera hundra meter, bokstavligen. Fick ta fingeravtryck, ögonskanner (?) och svara på massa frågor. Så ja USA är väldigt noggranna med vilka de släpper in.. Idag har vi shoppat hela dagen och varit på time square. Ja det är det enda vi har gjort idag! 

Manuell skärpa

Åh jag önskar att det fanns ett objektiv/filter som gör så att ljuskällor blev hjärtan, som den ovanför. Nu har jag dock byggt en eget litet filter med hjälp av pappkartong och klippt ur ett hjärta på mitten och sedan satt på manuell fokus. Finns dock sjukt många nackdelar, man måste ha maximal inzoomat annars blir bakgrunden svart. Säkert ingen som förstår den här texten men ah. 

Småfix

Jag är jätteledsen att jag inte kan ta med mig min mac till USA. Det är inte så ovanligt att tullen tar alla ens elektronikprylar, kopierar all information som finns i dem och ser om man har något olagligt. Och eftersom photoshop och ett x antal andra saker är nedladdat på min mac så vill jag inte riskera att få miljonbelopp i böter. USA är ju extremt noga med säkerhet och snokar ju på allt och alla. Kanske tar med mig skoldatorn men den väger ju ett ton. Äh får se om jag tar med mig den eller skippar någon dator alls. 

Allmäna tankar


Är så jäkla mätt efter middagen och godiset som jag åt efter. Håller bokstavligen på att dö av matkoma. Så just nu ligger jag i sängen och jäser. Idag har jag inte gjort något speciellt. Bara städat mitt rum typ och hängt hemma. Tänker inte alls på att det är lov. Det känns inte som lov. Hur som helst så åker jag på tisdag och jag känner ångest inför flygresan. Har skrivit det i ett annat inlägg I know men jag är så rädd pga det är 9 timmar typ. Är ju van med att åka varje år till London i 2,5 timmar. Aja får ladda upp med musik och podcasts. Skaffade spotify premium idag en månad gratis så då kan man lyssna offline vilket är perfekt för flygresor. Nu blir det Kent i flera timmar woho! 

Vem är jag??


Sitter och skrattar åt hur brutalt ful jag kan bli på bilder. På helger när jag inte är fixad. Vänstra bilden fredagkväll vs högra atm.. Är jag ens samma person? Okej jag bjuder som fan på den vidriga bilden på mig kan inte låta bli att skratta! Instagrambilder vs snapchat lixom. Ok nu ska jag fortsätta att skratta åt hur jag ser ut och sen fortsätta städa mitt rum. 

SporTLoov

 -
Äntligen sportlov! Började med att leta efter min dator eftersom jag tappade bort den i onsdags (?). Den var i alla fall i fotosalen som tur var. Hade lunch och under lunchen kom min lärare och sa att jag hade glömt den igen i fotosalen.. Alltså vad är det med mig? Jag är så himla slarvig. Om jag skulle räkna hur många gånger jag tappar bort saker eller tappar saker så skulle det bli väldigt många. Jag tappar t.ex. min penna eller nyklar i golvet ca 4 gånger per dag i skolan. Alltså bara tappar. Det blir ca 20 gånger i veckan. 80 gånger i månaden. Kan jag inte bara hålla fast och koll på saker? Haha! Aja har precis kommit hem från en mysig middag på tgif med litt vänner. Inte skrattat så mycket som jag gjorde ikväll på sjukt länge! Nu ska jag skriva lite i min dagbok hah och sedan susselisussa. Är grymt trött.

-

tbt från i somras
Precis kommit ut från duschen nu. Börjar 12 som vanligt på torsdagar. Känns sjukt att sportlovet börjar om ca ett dygn. Jullovet var ju precis?? Hur som helst så har jag funderat lite på vårkläder. Jag menar det är snart vår. Bloggare börjar tipsa om vad som är inne i år. "Pastellfärger". Har inte pastellfärger varit inne typ varje vår sedan 2012 eller kanske 2011? Börjar tröttna så mycket på det. Tycker pastellfärger på kläder är ful. Visst om det är sommar sure men inte vår. Vet inte det var bara en liten tanke jag hade. Tänk att om en vecka är jag i NY. Känns gaaalet. Drömt om att få åka till USA sedan jag var liten typ? Dock nervös för flyget. 9 timmar direktflyg. Har ju flugit längre typ 11 h när vi åkte till Kina men ändå 9 timmar är väldigt mycket. 

Gymnasiet

Denna text är lång och handlar enbart om gymnasiet. Hur jag upplever det och lite tips! 
Hej ni som ska söka in till gymnasiet nu i februari. Jag har tänkt länge på att göra ett sånt här inlägg, eftersom jag tycker att gymnasiet är så kul och vill berätta om det. Var ska jag börja? Jo själva sökandet. Jag rekommenderar dig verkligen att välja en skola och linje som du tror du passar in i. Jag har aldrig passat in riktigt i Danderyd tycker jag. Alltid varit en person som bara smälter in i mängden. Tröttnade som fan i slutet av friberga. Ville bara bort från danderyd. Mitt första val var täby enskilda ekonomi/ekonomi, andra val sam/betende på täby enskilda och tredje val sam/sam på Kungstensgymnasiet. Tänkte väl att ekonomi var min grej, ganska bred och TEG kändes bra och sådär. Omvalet som är senare i vår var helt annorlunda. Jag bestämde mig för att skita i TEG helt och hållet, för höga intagningspoäng och ville ärligt talat inte gå med danderydsmänniskor alls (det var många från friberga som sökte in dit). Ville ha helt nytt. Så mitt första val blev sam/sam på ksg, andra humanistiska på norra tror jag, estet/foto på ksg som tredje. Ja så kom jag in på sam/sam men innan skolan hade börjat så kände jag nej. Fan vad tråkigt med sam. Mamma hade hela tiden peppat mig till att gå foto/estet på ksg så när jag såg klasslistan i samklassen som jag hade hamnat i så sa min hjärna bara nej. Så bytte till estet och började gymnasiet. 
 
Själva gymnasiet då? Jo det skiljer sig ganska mycket men ändå inte så. Lärarna behandlar en som en vuxen person. Dvs det är ingen som säger till dig om du sitter med ytterkläder och mössa/keps i klassrummet. Du får vara precis som du vill. I alla fall på KSG, kan inte skriva att det är såhär på alla gymnasium. Jag går ju estet vilket innebär att ingen i princip dömer en. Det är så jävla skönt! Att få vara precis som jag vill. Äntligen hittat min stil på kläder tror jag, istället för snobbkläder, kabelstickade RF tröjor, bootcut, uggs you name it. Nej det är absolut inget fel att ha sådan stil, men det är inte jag. 
 
Det händer så mycket mer på gymnasiet också. Det är så kul! Killergame, elevkåren ordnar massa roliga högtider (alla hjärtans dag, julsaker osv). Att få ha lektioner som faktiskt är roliga är så jäkla kul. Jag är inte en pluggmänniska alls. Får panik av massa tråkiga sam uppsatser som ska skrivas. Himla tråkigt! Att gå en fotolinje/estet är så skönt, slappt men ändå seriöst. Får göra saker som jag faktiskt vill göra i framtiden. Jag vet att jag vill jobba med någon typ av fotojobb i framtiden, grafisk formgivare, jobba med bilder på någon reklambyrå. Inte riktigt helt klart men jag vill jobba med foto. 
 
Så jag säger till dig: Välj det du är intresserad av och tycker är kul. Om du tycker matte är hemskt välj inte natur då! Om du tycker teater är roligt väl någon teaterlinje då. Dock rekommenderar jag dig att välja en linje som är högskoleförberedande. Du kan gå en estetlinje men ändå kunna gå på högskolan sen, du måste bara lägga till t.ex. matte/eng/idrott i tvåan. Estet/foto på ksg som jag går är högskoleförberedande. Välj inte en skola som du inte passar in på, bara för dina vänner har sökt in dit. VÅGA börja på ett gymnasium helt själv. Det är så värt det! Du kommer mogna och träffa så många nya ansikten. Det är mycket roligare. Om du inte trivs då? BYT. Byt så många gånger tills du trivs. Dock är det ganska så mycket svårare att komma in i en klass när alla har gått typ 6 månader med varandra. Men de första veckorna byter hur många som helst. Nya personer kommer till klassen, några byter. Ge gymnasiet sin tid också. Jag kände varje morgon "jag orkar inte prata med någon" i kanske 2-3 månader streck. Var väldigt blyg medan andra i klassen var framåt. Nu när jag har gått ca 6 månader med min klass så är det en helt annan grej. Känner ju alla i klassen och kan vara mig själv till 100 %. 
 
Jag har alltid haft en klump i magen innan jag gått till skolan. Aldrig tyckt skolan var kul. Aldrig trivts helt hundra. Men nu trivs jag så jäkla bra! Skolan är plötsligt rolig. Jag vill gå till skolan, jag vill typ inte ha lov. Ofc vissa dagar kan vara jobbiga men 95 % av tiden så trivs jag så sjukt jäkla bra i min klass och skola. Min klass känns som en andra familj, nästan. Kan snacka med alla och skratta med alla. Ksg känns som mitt andra hem. Känner mig trygg där. Självsäker. Ja jag mår helt enkelt så bra på riktigt under min skoltid. Skulle kunna skriva minst lika mycket text till men det blir för långt. Har du några frågor? Kommentera jättegärna det. Svarar direkt. Rekommenderar Kungstensgymnasiet också. Ligger mitt inne i stan, vid tunnelbanan rådmansgatan/tekniska högskolan och gå typ 15 min. Tar 3 min att gå ner till sveavägen, 3 min till donken från skolan. De har estet/foto, sam/sam, sam/beteende och ekonomi som linjer. Finns sjuuuukt många snyggingar här också!! Alltså menar det bokstavligen. ;)

Helt vanlig dag

Weheartit
Nu är jag hemma från en ganska kort skoldag. På bussen hem såg jag flera dagyelever stiga på bussen under hela högstadiet gått i min parallellklass. Vet inte vad det var som hände med mig men fick en obehaglig känsla i kroppen. Genast kände jag mig hundra gånger sämre, ful och fick flashbacks från högstadiet. Gymnasiet är nog det bästa som har hänt mig. Tänkte göra ett inlägg om hur fantastiskt gymnasiet är (som jag upplever det). Men det får bli någon gång i veckan. Har velat göra det för er som går nian och ska söka in till gymnasiet nu i februari right? Själv var jag helt lost och nervös som fan.. Säker på att det är minst en person som läser min blogg och ska börja gymnasiet efter sommaren. 

Söndag

iphonebild
Idag vaknade jag typ åtta. Intressant ja? Haha idag har jag varit på promenad med la familla i Vaxholm. Pluggat har jag också gjort på kvällen. Nä men inget speciellt alltså. Kan fortfarande inte smälta fifty shades of grey. Helt besatt av kärlekshistorier. Började läsa Before idag (After i Harrys pov) men nu har jag läst alla 6 kapitel som finns ute. Nu ska jag lägga mig i sängen och börja läsa om After. Bok ett till bok tre. Fast när jag kommer till USA om ca en vecka ska jag jag köpa alla tre böckerna om jag hittar dem! Bästa böckerna jag någonsin läst. Ny vecka imorgon och det känns helt ok. Busig och obrydd (heter det så?) som jag är ibland så har jag skippat plattången idag så kommer se crazy ut imorgon med mitt lockiga/stora hår. Aja tänker att håret är en accessoar.. 

IPhone 6


Tumblr bild. Vill så gärna ha detta skalet. Grymt snyggt! Känns lyxigt men ändå annorlunda. Dock kostar det 300 kr så det får nog vänta lite..
Äntligen har jag köpt en iPhone 6. Betalade hälften och mina föräldrar hälften. Den känns nästan lite för stor men ju mer jag använder den desto mer vänjer jag mig. Batteriet är också sjukt bra! Surfat runt, laddat ned appar i kanske 15 min utan laddning i och batteriprocenten står fortfarande på 100 %. Så jag är verkligen nöjd! Hur som helst snart ska jag gå iväg till kompis och spendera kvällen där! 

Alla hjärtans dag

 
Okej.. Detta blir sista söderbilden nu!
Igår var en bra dag. Skola fram till två ungefär sedan stannade jag i skolan med elin. Fikade på espressohouse (vi såg väääärldens snyggaste kille) och sedan gick vi i lite affärer. Vid fem mötte vi amanda vid sergel och såg fifty shades of grey. Filmen var väldigt bra! Riktigt mäktiga scener t.ex. när de åkte helikopter över hela staden och "Love me like you do" började spelas. Även fast den var lite obehaglig ibland, lite för våldsam så var den väldigt fint gjord och filmad. Soundtracket är to die for! Idag står ett iphone 6 köp på listan. Min 4S är ju helt sönder. Har lixom tappad bort min hemknapp eller vad det heter så det jag trycker på är en metallbit. På kvällen blir det chillkväll med kompis + film. Mysigt! 

Livet går

Fina Stockholm från förra fredagen
Nu är franskaprovet över. Det gick väl sådär! Aja min franskalärare verkar gilla mig så det blir nog bra ändå. Hade världens längsta och tråkigaste mattelektion. Fast den blev dock roligare när min mattelärare var sur och ingen i klassen lyssnade. "Sluta kackla såfort jag vänder huvudet bort" sa han till mig och en tjej när vi pratade lite haha. Imorgon är det fredag. Har först medieproduktion sedan svenskaprov. Sedan blir det lite shopping i stan förmodligen och på kvällen Fifty shades of grey. Asså hur taggad är jag inte?! Ska bli så roligt. Velat se den filmen och läsa böckerna hur länge som helst. Undra om After blir lika stor succé när den kommer ut på film om x antal år. Shit vad häftigt hur en fanfiction kan bli så stor och sedan gå på bioduken. Okej nu måste jag verkligen sluta skriva. Ska plugga fram till 20.00 svenska så att jag fixar ett A imorgon. Kramkram! 

♫ You're cold and i burn ♫

Godkväll mina kära läsare. Efter det här inlägget ska jag susselisussa är så trött. Fått några fler unika besökare de sneaste dagarna. Kanske för att jag har sagt mitt bloggnamn för några i klassen. Dunno. Fy vad tråkigt inlägg men tänkte mest bara uppdatera. Imorgon är det onsdag. Har eng redovisning dock bara för tre personer. Och jag har sån ångest för det. Du som läser det här tycker säkert inte det är någon big deal men att sitta i 4,5 minuter vid ett bord i ett ljus äckligt rum där personerna stirrar på mig får mig att vilja spy. Älskar att redovisa inför hela klassen, då det är släkt ljus och jag har pp/någon bild att redovisa på foton. Annars får jag sån sjuk ångest. Aja nattinatti!

Vända kappan efter vinden

Tänkte ta upp ett ämne som jag stör mig så inihelvette på. När folk vänder kappan efter vinden. Från politiker till vardagliga situationer. Varför kan man inte bara stå fast vid sina åsikter? Okej jag förstår verkligen att det kan vara svårt att ha en åsikt som kan vara lite kontroversiell men var någonstans går gränsen? Måste man verkligen hålla med alla och alla för att man är rädd att inte bli omtyckt? Jag tycker tvärt om. Jag får verkligen energi och blir inspirerad av folk som verkligen står upp för sina åsikter, även om jag inte helt håller med. Det är så himla nice med folk som har självförtroende när det gäller att stå upp för sig själv/sina åsikter. Zara Larsson till exempel. Jag känner mig starkare varje gång jag läser hennes tweets. Hon är så jäkla cool! Älskar att hon är helt stencool när hon yttrar sig och inte bryr sig ett skit om vad folk tycker om henne. "I don't give a fuck" (från Zara) brukar jag ofta tänka nuförtiden, för jag orkar verkligen bry mig.
- Gud jag hatar verkligen den här maten!
- Jaa eller hur jag med.
- Fast så hemsk var den inte ändå.
- Neej du har rätt. 
Blir verkligen skogstokig på sånt här. Jag vet inte riktigt varför jag stör mig på sådana småsaker. Antar att jag bara är en sån person. Vissa dagar stör jag mig på allting. Tur att jag kan hålla det inom mig när jag väl är inne i ett sånt humör haha! 
 

(Sun)day

Denna helg har jag hunnit med ganska mycket. Fredagkvällen spenderades med en kompis som jag inte har träffat på länge. Det var nice! Igår kommer jag inte ihåg vad jag gjorde alls. Ingen aning, hur kan jag ha glömt så fort?! Idag har jag åkt skidor i skogen och pluggat. Eller pluggat och pluggat ska börja plugga efter det här inlägget. Juste har lyssnat på The 1975 hela helgen också, KÄRLEK. 

Söder

Två bilder från imorse. Stockholm är så underbart fint. Stolt att jag i princip bor här i denna fina huvudstad. 
Förmiddagen spenderades på Söder. Så jäkla fint! Om jag bor kvar Sverige när jag blir vuxen så vill jag bo på Söder. Känner mig typ "hemma" där! Fotade till ett skolprojekt med några i klassen. Sedan åt vi lunch på donken. Skyndade mig till skolan för att ha utvecklingsamtal och sedan sista lektionen som var svenska. Nu ligger jag i sängen och gottar mig. Såå trött. I helgen har jag inga direkta planer. Kanske är med lite kompisar i helgen. Annars så måste jag plugga så mycket. Nu är det bara 10 skoldagar kvar sedan looooov och snart New York åh. 

16

Ytterligare en bild från igår
Gud vad skönt det är att fylla år! Alltså att jag blir äldre. Ju äldre desto bättre.. Fram tills 21 typ. Idag fyller jag 16 år. Woho! Älskar siffran 16. 15 känns så extremt litet jämfört med 16, fast så känner jag varje år. Ja annars då? Sovmorgon till 12 idag. Sen har jag fotoprov. Ja vet inte vad jag ska skriva mer. Hittills har min födelsedag varit bra!

Studiedag

En bild på Oliver från min fototur imorse. 
Idag har jag studiedag vilket är grymt skönt. Måste få en del plugg gjort idag. Problemet med mig är att jag har ångest för att jag har så mycket inlämningar och prov men jag börjar aldrig plugga. Fast det är väl standard. Har fotoprov imorgon så måste verkligen plugga. Kul att sluta halv fem på sin födelsedag. Haha! Nejmen det är mysigt att gå till sent på eftermiddagen tycker jag. 

Presenter hit och dit

Snart är det alla hjärtans dag. På bloggar ser man tips om vad man kan köpa till sin partner, parfymer, skärp, handskar, tröjor you name it. Jag personligen skulle bli så jävla mycket gladare om jag bara fick ett långt brev eller något som var skrivit till mig om hur mycket jag betyder för min kille (om jag skulle ha någon hah). Det är just det här personliga som jag älskar. Ärligheten och inte bara något ihopkokat allmänt som "du är alltid så snäll" utan en riktig text. Som av Elsa önskar jag alltid mig fina bilder som hon ritar till mig. En bild på t.ex. mig och mina kompisar på. Jag tycker det är jobbigt att få och öppna presenter faktiskt. Även om jag älskar presenten så verkar jag alltid så fejkglad. Det blir så krystat när man sitter där, personer tittar på en och man ska älska presenten så mycket och säga tack tusen gånger. Det är därför personliga saker betyder för mig så himla mycket mer. Att personen verkligen anstränger sig för min skull. Tänker på mig och inte bara köper något för att man måste ge något. Kommer ihåg när jag hade en tjejmiddag för några år sedan. Fick då en lång text på ett fint papper om hur mycket jag betydde för mina kompisar. Jag började gråta och just den texten betydde så himla mycket mer än den köpta presenten. Kärlek och känslor kan aldrig överträffas med materiella saker man får. Eftersom det är så mycket härligare att få veta att man är älskad än få typ ett nagellack. Tycker jag. Jag är en väldigt nojig överanalyserande person som måste få bekräftelse att jag är omtyckt av mina vänner. Det funkar typ inte annars. Kan på något sätt inte "lita" på personen. En kram eller några ord bevisar sånt här. En mysig kram med en kompis gör mig glad, får typ gåshud ibland när jag verkligen behöver en kram.  

Ingen går säker

tbtbtb I know
Första dagen med killergame. För er som inte vet så är det elevkåren som ordnar en lek där man får sitt offer på en lapp i skolan, sedan ska man döda den personen genom att nypa personen i midjan "hästbett". Sedan får man lappen av den som man har dödat så står det ett nytt offer. Den som har dödat flest personer vinner. Okej suger på att förklara men aja. Just nu går ingen säker, eller de som är med i killergame. Tittar mig alltid om i korridorerna innan jag går haha. Så jäkla kul! Har klarat mig en hel dag hittills, än så länge har flera i min klass blivit dödade. Tvåor och treor som går all in haha. Som en kille i tvåan sa till mig idag "trust no one" när våra blickar möttes i korridoren. Båda vi var ju lika paranoida!

Sunday

Bild från vår altan för några veckor sedan
Söndag idag. Haft lite söndagsångest men har ändå fått en hel del gjort. Pluggat inför fotoprovet på torsdag, tränat lite inför idrottsuppvisningen imorgon och jobbat lite på ett porträtt. Är inne i en sån period där jag bara vill vara hemma. Hemma med familj och vara med vänner. Har ju de senaste veckorna tyckt att det är jätteroligt i skolan, vill gärna vara där lixom. Men nu villl jag bara vara hemma. Får se om det ändras imorgon! Studiedag på onsdag vilket ska bli sååå skönt. Dock blir det förmodligen en pluggdag men mysigt ändå. Längtar så otroligt mycket till sommaren. Har ju New York att se fram emot på sportlovet men efter det så är det en evighet tills sommarlovet börjar. Blir så extremt peppad när jag tillsammans med några kompisar planerar vad vi ska göra i sommar. Kärlek till det! 

RSS 2.0