Bada i höga vågor

Från igårkväll. (Jag badade också och stod inte sådär i en halvtimme haha)
Fortfarande i Danmark. Idag åkte vi i nio timmar med båten till nästa hamn. Lite segt men har bättrat på solbrännan rejält eftersom det var sol hela dagen så jag njöt ändå hela biten. Nu har jag precis duschat och känner mig fräsch igen. Känner mig så ofta äcklig här på båten, eller inte riktigt äcklig men ni vet sådär sommarofixad. Inte haft smink sedan skolavslutningen och plattar aldrig håret här på båten heller. Så lite smutsigt hår det får man väl stå ut med, det är ju trots allt sommar och badar hela tiden så varför lägga ner massa tid på att fixa sig? Min bb-cream är alldeles för ljus också. Ser ut som ett spöke när jag tog på mig den idag för att testa. Så ja. Livet är bra nu men är irriterad 24/7. Ena dagen är jag så arg för att jag inte orkar börja i gymnasiet och andra dagen så är jag svintaggad. Aja godnatt!

Imorgon återvänder vi hem

Idag har jag som sagt varit i Flensburg hela dagen. Imorgon bär det mot Sverige. Vi ska helt enkelt åka hem med båten till Sverige ända från norra Tyskland, via danmark och längs Sveriges östkust. Så det tar ca 10 dagar så är väl hemma 8-9 augusti. Har i alla fall köpt många saker här i Tyskland. Eller mest skönhetsprodukter på Rossmann. Köpte till exempel en grön primer (för att reducera röda partier) men när jag väl provade den i båten så var det fkn glitter i. Ursäkta men vill ha en primer med glitter i? Så nej ska slänga den direkt. Som tur var så kostade den bara ca 4 euro. 

Alltså VA?

 
Bara jag som tycker att den här låten har lite samma rytm som Justin Biebers låt "Mistletoe"? Inte refrängen men verserna typ. 
Helt galen i Shawn Mendes. Helt sjukt alltså! Lyssnade på en intervju nyss och visste inte att han är 15 år?!?!?! Ni skulle ha sett mitt ansiktsuttryck när jag hörde det. Alltså 98:a. Hur kan jag lyssna sönder hans musik och inte veta något om honom haha? 

Fler bilder från Danmark

Det regnade lite mitt på dagen, dock bara i typ en timme. Resten av dagen så var det soligt.
 
Den här stranden var så fin. Inte den finaste jag har sett men vattnet var klart och ljummet.
 
Åt en belgisk våffla med glass och ananans. Det var seriöst det godaste jag har ätit. Lite pinsamt när jag skulle beställa bara.. Råkade säga på tyska "Ein bla bla". Och råkade och säga ett tyskt ja. Man ba hallå?! Du är i Danmark. Och servitrisen (heter det så?) var ju helt ok också. 
 
På kvällen tog vi en promenad och såg solnedgången från hamnen. 

Dubbla solar


Snabb mobilbild 
Halloj halloj! Sitter på båtens badbrygga nu och har nyss badat. Svetts ihjäl bara jag går upp men det är såhär det ska vara! Så skönt att ha vanligt wifi. Är just nu i Tyskland igen men bara jag kollar tvärs över hamnen så ser jag Danmark på andra sidan. 

Danmark

Befinner mig just nu i Sønderborg i Danmark. Okej kanske var lite rigid i förra inlägget, med tanke på att jag skrev att jag inte gillar Danmark. Nejmen gillar Sønderborg faktiskt. En mysig liten dansk stad med en strand och lite annat. Vattnet känns ljummet och det är så skönt. Imorgon ska vi åka tillbaka till Tyskland, Flensburg. Och där ska vi prata med båtmäklare. Eller vi och vi, mina föräldrar. Förmodligen så åker vi hem till Sverige med båten, som tar ca 4 dagar innan jag är på svenskt vatten. Men vi får se. Kommer hem ca 4-7 augusti om inte innan! 

Blåa dagar

Alla bilder jag lägger upp är verkligen blåa haha! Men idag har vi varit på promenad. Det var så sjukt varmt så det var svårt att inte bli irriterad. Men in i Stockholm har det nog ännu värre. Sedan har jag bara solat och ätit glass. Börjar tröttna lite på det här. Visst det är sommarvärme och sol hela dagarna men det finns inte så mycket att göra här i Tyskland förutom vissa standardsaker som sola, bada, äta och så. Har tröttnat på Tyskland, men imorgon ska vi åka till Danmark! Gränsen mellan Tyskland och Danmark är nära, och det tar bara ca 1 timme till en dansk hamn. Gillar dock inte Danmark så mycket heller. Jag vill vara i medelhavet! Men nästa år blir det förmodligen det åh. 
 
 

Några dagar sedan

Wifi nu igen! De senaste dagarna har jag bara solat, badat, ätit, ätit och ätit. Haha herregud har ätit pizza 4 gånger i rad (lunch och middag). Dock 3 st frysepizzor och en restaurangpizza. När jag kommer hem så kan jag verkligen inte fortsätta såhär, känner mig väldigt lat. Ska börja springa när jag kommer hem för min syster har köpt ett löpband så det blir perfa. 

Vet inte var jag är nu men wifin funkar

Bild från Damp
Glädje när wifin funkar (fast otroligt segt) Men det var en himla lång process innan det började funka och gud vad arg jag var. Ska försöka logga in på mobilen också och se om det funkar där med. Idag har jag inte gjort något. Alltså verkligen ingenting. Har bara legat i solen hela dagen och lyssnat på podcasts. Såå skönt att lyssna på podcasts när man solar. Annnars skulle jag aldrig ha tålamod att ligga i flera i timmar i värmen. Men det lönar sig ändå! 

Löjligt hur ett leende kan göra mig så jäkla glad

Kommer aldrig glömma den här stranden, just den här kvällen åh herregud säger jag bara. Fast lite sorgligt är det ändå hehe..
Idag har jag legat på stranden hela dagen, känt mig som en svettig flodhäst i värmen men det var värt det. Badade sjukt mycket också för det var ca 21 grader i vattnet, helt klart och massa vågor. För varje dag som går ”längtar” jag till gymnasiet. Eller fyfan är ju fortfarande galet nervös men är taggad på ett nervöst sätt. Suger att ej ha wifi hela tiden nu men aja. 

En bra dag i Damp

Hejhej från Damp! Befinner mig just nu i Damp och gud vad jag älskar det här stället. Superlång strand, varmt vatten och mysiga caféer vid stranden. Idag har vi badat och solat. Eller jag har mest solat! Tog ett kvällsdopp nyss och det var underbar fin rosa himmel men hade inte med kameran. Just nu spelas musik från baren långt bort och alla verkar glada här. Har fått ännu mera färg idag också. Egentligen har jag inte wifi men surfar lite från att internetdela från pappas mobil så är bara inne för att göra det här inlägget och kolla runt lite i 5 min på bloggar. 

Glitter


Yesterday

Åt världens godaste bananasplit igår. Tog dock inte bild på den för den såg inte så god ut. Efterrätter måste vara en av de roligaste sakerna man kan fota. Jag menar, det ser alltid så sjukt gott ut? Och bilden blir så enkel men ser bra ut. 

oh my

Många maneter vid hamnen. På ett ställe var det så många att man inte kunde se botten. Om man skulle tappa solglasögonen så skulle de inte sjunka till botten utan hamna på ytan pga manterna haha. 
Idag har vi gått runt lite i stan och fikat på ett glasscafé. Vädret just nu är himla trist, molnigt och typ 19 grader. Det känns förjävligt att ni hemma får fullsol varje dag och jättevarmt så kommer jag komma hem blek lixom. Nejmen det ska bli bättre väder på lördag. Måste verkligen sola haha! 

Före, efter redigering

Den första är 100 % oredigerad. Men nu ser nästan min redigering för redigerad ut. Men om man bara skulle kolla på efter resultatet så skulle det så naturligt ut. Kanske tog i lite för mycket med färgerna men det är så jag vill ha det. Bilden ska förmedla en varm och somrig känsla!

Bilder från dagen

Vad är grejen egentligen att ta bild på maten? Om det är snyggt upplagt och så blir det ju en jättefin bild. 
Hur som helst så är jag nu i Eckernförde. Jättefin badort med gulliga gator och färgglada hus som ni ser på bilden längst ner. 

Gillar sånthär

1. Jag kallar oliver för alla möjliga namn. Säger nästan aldrig oliver (bara när jag ropar på honom). Kallar honom för såsen, såsiver, bebis, kossa, fuliver, tjockis, solliver och tusen andra ord som slutar på -iver. Haha brukar lixom fråga mamma "Var är såsen" och hon bara "va vilken sås?". Fast nu har hon börjat förstå att såsen är oliver.
 
2. Jag älskar att prata tydligt. Känner mig så mycket självsäkrare då när man riktigt hör orden bra.
 
3. Varje kväll dricker jag någon konstig naturmedicin. Homeopati (googla det) heter det och det är någon gubbe som man går till, förklarar sina problem så skriver skickar han någon vätska som man ska ta varje kväll. Tror inte ett skit på det här men mamma vill så gärna att jag måste gå. Man ska ta 30 droppar varje kväll från vätskan men jag brukar bara hälla i random för orkar inte räkna. Haha hela min flaska är nästan slut och det har bara gått en månad.
 
4. På sommaren känner jag mig ofta skitsnygg. Härlig känsla faktiskt. Känner mig dock ful resten av året då jag är blek och så.
 
5. Är faktiskt ganska nöjd över min kropp. Är glad att jag inte har så mycket kroppskomplex. Visst lite småsaker här och där men i helhet så tycker jag att min kropp är okej. 

Kungstensgymnasiet

Vet att jag redan har publicerat den här bilden men det är den enda bilden som visar mig och mitt intresse (kameran)
Är faktiskt väldigt glad över att jag kom in på mitt förstahandsval, ksg. För vill verkligen fördjupa fotandet. Känner inte till något annat gymnasium som har så bra fotoutrustning och lägger ner så mycket tid på det. Jag älskar verkligen att fota! Även fast jag inte vill jobba med det när jag blir vuxen så är det en sån sjukt rolig hobby. 

Hejdå wifi


En klänning jag köpte på Topshop 
Nu är det här inlägget det sista på vet inte hur lång tid. Imorgon kommer jag inte ha wifi mer på mobil eller dator så kommer bli isolerad som förut. Har ju haft wifi då och då och vet aldrig om det finns wifi i nästa hamn vi ska till. Men men! Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Ja har väl inte så mycket mer att skriva. Ni får ha det bra så skriver jag ett inlägg såfort jag får tillgång till internet igen! 

I Tyskland igen

Imorse kl 04.50 kom taxin och planet gick vid sju. Åt en förjävlig flygplanssmörgås som jag har mått illa av hela dagen, eller tanken och smaken på den. Väldigt seg dag faktiskt. Sov bara ca 3 timmar inatt, är så himla trött på den tyska maten och språket. Såfort jag hör tyska blir jag irriterad. En lite rolig sak var i alla fall att på flygbussen från flygplatsen så satt en kvinna på ena sätet. Sedan kom det en man och frågade om det var ledigt bredvid henne och hon sa ungefär "ja absolut". Sedan så satt de två och pratade konstant i 1,5 timmar typ. Alltså att två främlingar börjar prata, skratta tillsammans och sedan byter nummer (såg dem göra det) är faktiskt lite häftigt. Aja är verkligen hungrig och vill äta men ska aldrig i hela mitt liv äta tortellini mer. Har ätit det så många måltider på båten så fyfan för tortellini. 

Dag i stan

Idag var jag i stan med Elsa. Vi gick runt i affärer och fikade. Köpte dock bara ett armband på rea (bild ovanför) för 17 kr på bikbok. Men det var jättekul att träffa henne för har knappt sett några kompisar för har ju varit bortrest så lång tid. Glömmer typ bort hur det är att vara med kompisar när jag hela tiden är med min familj bortrest. 

11 juli

Idag har jag inte gjort något, så skönt! Har bara solat och lyssnat på gamla podcasts hela eftermiddagen. Måste ju hålla igång brännan och har fetaste bikinilinjen redan efter 2,5 veckor i Tyskland. Ikväll ska jag vara med Annie, det var sjukt länge sedan vi hängde så vi ska kvälls/nattbada vid rösjön. Ska bli skojskoj haha! Just nu är min pizza inne i ugnen (tortillapizza) är så hungrig. 
 

Hemma igen

Kände hemlängtan när jag var på flygplatsen i Hamburg men när taxin svängde in på "min väg" fick jag en klump i magen. Åker bort igen om 4 dagar, 14 juli och är borta sen i drygt en månad. Får väl försöka underhålla mig själv hemma ensam nu i de fyra kommande dagarna. Väldigt kul. 

Sinnessjukt

Gråter vad bra. Lyssnar på den här låten om och om igen. Ni kan höra hela låten här. Refrängen är bättre än bäst.

Mina 3 favoriter

Synd att jag ser så sur ut på den sista bilden.. Aja!
Dessa tre är mina tre favoritbilder på mig. Alla är tagna på samma strand på Hiddensee. Ska definitivt byta header och designen lite när jag kommer tillbaka och använda någon av de här tre. 

5 kg nutella javisst

Bjuder så jäääkla mycket med den här bilden hahah! Ser ut som ett litet barn med jättestort leende.
Oseriös bild ja och fokuset ligger ju rätt verkligen. Men men, 5 kg nutella som kostar 32 euro. Mår illa bara jag tänker på hur mycket nutella som finns där i. Mataffärerna här är bra och stora. Fast det finns så sjukt äckliga saker. En färdigpacketerad hamburgare med bröd, ost, köt och tomatskiva som typ är konserverad. Eller korv med brön och en ketchuprand som är konserverad. USCH säger jag bara!! 

Något som jag vill göra i framtiden!

Något som jag absolut vill göra i framtiden är att tågluffa/båtluffa med en/flera kompisar i europa kring medelhavet på sommarlovet. Om man ägnar typ 5-6 veckor till att ta sig runt kring medelhavet med tåg eller båt. Eller om man kombinerar tåg och båtluffandet. Tänk hur mysigt det vore att båtluffa i Grekland, komma till små öar som där Mamma mia spelades in. Vilken dröm! Och det är nog inte speciellt dyrt heller, fast det beror ju på var man bor. Men det verkar så kul och spännande. Vill så gärna resa och upptäcka många underbara platser. 

Sommar

Ännu fler somriga bilder. Det är så jäkla härligt att vara utomlands! Även om det inte är så långt bort så är verkligen allt helt annorlunda. Människor här i Tyskland är så chilla. Det finns cigarettautomater här och där som vem som helst kan köpa från. Tänk, det skulle aldrig finnas i Sverige. Hur enkelt som helst att tioåringar skulle kunna röka typ. Det verkar inte precis vara förbjudet. Nejmen det är himla skönt att slippa Sverige i några veckor. Blir typ en ny människa eller energin fylls på igen. 

Guten abend som man säger på tyska

Haha tog bara google translate på godkväll. I förmiddags kom vi fram till Kiel och på eftermiddagen gick vi bara runt i staden och kollade i affärer. Köpte 2 väskor och ett par shorts. Ska visa upp dem senare. Gillar verkligen den här staden, förutom några äckliga bakgator där det blinkar " GIRLS -> " i rosaneonfärg.. Ska snart gå och platta håret för det är sjukt stort, nästan som en lejonman. 

Åh!

"Låsa fast kärleken"
Tycker det är så romantiskt och fint. Såg det här Heiligenhafen. 

More

Sitter på däck och är himla lycklig för internet funkar väldigt bra här uppe. Vet inte riktigt vad jag ska skriva men imorgon åker vi i alla fall till Kiel om det säger er något. Men det ska bli pissväder nu i veckan så är glad att jag kommer till en storstad åtminstonde! Inte så kul att ligga på stranden i regn. Men annars så har vädret på den här resan varit kanon haha! Har vant mig att vara borta så länge. Förra sommaren var jag ju borta i 6 veckor och skulle inte klara av att vara hemma hela sommarlovet förutom typ en vecka då man åker bort. Så är väldigt glad att jag kan vara borta i mer än halva lovet. Men ändå saknar jag några saker och människor där hemma. Hör nu att det är några svenskar på båten bakom oss. En liten kille som har pottfrisyr och sitter och småler lite töntigt men deras skånska låter så himla rolig. 

Supervarm dag


Mobilbild. Några dagar gammal.
Nu har jag wifi igen! Inte alla hamnar som har wifi och igår orkade jag inte köpa men nu är jag i Laboe och de har gratis wifi, som bara funkar om man står på en viss brygga.. Idag var det jättevarmt, 29 grader, sol och vindstilla. För varmt nästan. Kokade ju på stranden haha. Men såg att det är jättebra väder i sthlm också och kommer vara massa sol nästa vecka.. Gjorde mig lite sur haha. När man är borta vill man ju att vädret hemma ska vara dåligt så att man inte missar något av den svenska sommaren. Aja! Åker hem på torsdag nästa vecka och imorgon ska vi åka till någon stad eller stanna här för det ska bli lika varmt imorgon. Innan jag åker hem ska vi åka till Hamburg. Det ska bli kul för där har de massa shopping och så. Men nu ska jag börja läsa sista kapiltet av after, måste bara ställa in mig mentalt.

Jobbet bakom bilderna på mig

Såhär brukar det se ut när min pappa tar bilder på mig hehe, får alltid ge noga instruktioner och blir irriterad om bilderna blir dåliga på mig. Obsarvera att jag bara är angelägen att ta bilder på mig när jag är utomlands, inte i Sverige.
Den enda personen i min familj som tar bilder på mig själv är min pappa. Mamma tar fula bilder (och har inget tålamod) och min brorsa vet inte vilken vinkel han ska ta heller. Det är ett himla jobb bakom de här bilderna på mig. Det är verkligen inte så att han tar två bilder sen blir det bra utan min pappa brukar alltid ta ca 20-30 bilder på mig innan jag blir nöjd. Men i och med att min pappa är lika fotointresserad som jag är så har han tålamod att ta alla bilder på mig i alla möjliga vinklar. Det är lite jobb men det brukar bara ta 5-10 minuter innan jag är nöjd, eller det beror på. Bilder vid en soldnedgång så kan det ta upp till en timme, men då fotar båda men annars inte. Och det kan vara ganska jobbigt ibland att fotas bland folk för de brukar oftast titta. Men har vant mig, är van vid att fotas på gator när folk går förbi men ibland kan det vara lite jobbigt. 

Sassnitz

Sassnitz är ett jättefint ställe, om det är sol. Det var tur att det var soligt då när vi var där, annars hade nationalparken blivit tråkig, vattnet hade varit grått om det var molnigt. 

Ojdå.. jaha

När vi cyklade runt på Hiddensee så kom vi till en fantastisk strand. Varm vit sand och sanddyner. Perfekt tänkte vi, nu kan vi äntligen bada och ta det lugnt efter cykelturen. Hmm vad tror ni vi ser då? Jo, att alla människor som är där är nakna. Det var visst en nudiststrand. Som tur var var det inte så mycket folk, men när människor joggade förbi och allting guppade kollade vi bara bort. Hahah lite roligt faktiskt ändå att vi hamnade där. Fast det är väl ändå bra att de som vill bada nakna kan ha en strand för sig själva. Har några bilder på stranden och om man zoomar in på människorna så ser man.. allt. "Det är ju bara en kropp". 

RSS 2.0