Asså


Sitter just nu (själv) och kollar på denna vackra solnedgång. Det enda ljudet som hörs är vågorna som brusar (säger man så? brusar?) och några killar som kollar på tv och skriker. Fotboll. Tyskland mot något land haha. "Glömde" mina solglasögon vid piren för att gå tillbaka dit hahah. Är lite trött på min familj nu. Vill hellre gå runt själv än med dem just nu.. Om jag går runt själv så kan jag i alla fall tänka och vara deep typ. Skriver via mobilen nu för har bara internet på den, inte på datorn. Ska stanna i den här staden imorgon också, bra för det ska bli full sol så måste sola bort min shortslinje. Natti

Uppskatta småsaker

Ni kommer att få se många olika solnedgångsbilder en tid framöver. Tänk att varje solnedgång är unik med olika färger varje gång. Fantastiskt!
Jag har nyss läst ut blondinbellas bok "Isabellas hemligheter". Den var så sjukt bra! Isabella har sedan en tid tillbaka varit min förebild. Tycker att hon är så jäkla tuff som står upp för sina åsikter, har lyckats i karriären och är bara en allmänt stark kvinna. Som 16 åring startade hon sitt första företag och har jobbat hårt för det hon gör idag. Jag vill bli som henne. En riktigt bra förebild enligt mig. Ska verkligen köpa hennes första bok Egoboost när jag kommer till Sverige torsdag nästa vecka (inte denna vecka). Ska börja uppskatta småsaker och tänka som Isabella, och mest av allt tro på mig själv. :) 

3 bilder bara

Vi hyrde cyklar på en ö som heter Hiddensee och cyklade runt på ön. Det var så fint att cykla vid solnedgången nära vattnet.   

Solnedgång igårkväll

Solnedgångar kan seriöst vara det finaste som finns att fota. Jag menar kolla färgerna! Jag har alltid älskat solnedgångar. Och det blir ännu finare att fota när det är föremål som blir siluetter. Tog dessa bilderna igårkväll. Var dock väldigt stelt när jag gick upp för en liten backe för att ta kolla närmare på solnedgången. För när jag hade gått upp för backen så var det en liten slätt där det stod en man och kissade.. Han kollade snabbt på mig men jag kollade bort som om jag inte hade sett det. Så sjukt stelt var det haha.

Yeey kom in på mitt förstahandsval!

Kom in på kungstensgymnasiet sam/sam, profil europa som var mitt förstahandsval! Fast visste att jag skulle komma in på det. Fick 260 i merit och medianen för slutliga antagningen var 247,5 så det var lugnt. Hoppas verkligen att det blir bra där. Att jag trivs och så. Man vet ju aldrig men om jag inte trivs så får jag byta skola. Herregud är så nervös! Tror ingen förstår exakt hur nervös jag är hahah. Men det ska ändå bli kul att börja gymnasiet. Allting kommer vara nytt och man får mer frihet och ansvar. :)

Underbart

Hejhej! Äntligen för första gången har jag wifi här nere i 24 timmar. Har tagit så sjukt många bilder hittills (50 stycken som ska upp på bloggen) och flera hundra andra som inte ska upp på bloggen. Är verkligen supernöjd med de flesta bilderna. Har det väldigt mysigt här! Det är så skönt väder. Hört att det är regnigt och kallt i Sverige? Här har det i alla fall varit sol och ca 24 grader varje dag sedan i måndags ungefär, fast nu regnar det. Trist! Men har fått jättemycket färg. Fast har världens fulaste shortslinje.. Ser inte klok ut när jag tar på mig bikiniunderdelen hahah! Kritvit shortslinje helt enkelt. Ska försöka sola bort den, har ju trots allt ca 5 veckor kvar på båten! Kommer fixa massa tidsinställda inlägg för de 50 bilderna som ska upp. 

Barndomsminnen

Alltså barndomsminnen lol.
Kommer ihåg när lilla melodifestivalen 2004 sändes. Och jag älskade den där låten ovanför. Jag förstod verkligen inte varför den inte vann haha. När jag kollar på massa sådana här videos, 10 år gamla så skrattar jag för vadfan är det här för musik jag gillade? Hmm. Fast var ju bara 5 år då! Haha. 

Imorgon åker jag

Ska upp om ungefär 4 timmar. Eller taxin kommer klockan fem imorgon, kommer vara helt död. Sen reser vi ju hela dagen för att färjan går på kvällen och flyget på morgonen. Måste spendera hela dagen i Trelleborg.. trist. Aja! Har gjort jättefå tidsinställda inlägg så att bloggen inte ekar tom på 2,5 veckor. Fast kommer säkert ha wifi någongång i Tyskland men man vet ju aldrig! Hejdå. :) 

The fault in our stars

Var på bio denna kväll med Elin. Vi såg The fault in our stars. Tyckte den var okej. Läste boken för ett år sedan i skolan, men boken var ju bättre än filmen. Dock tycker jag att skådespelarna passade perfekt för sina karaktärer, mest Hazel. Om jag hade fått bestämma hade Augustus spelats av Joshua Anthony, hehe han känns mer "Augustus". Men tycker att det finns mycket bättre kärleksfilmer som A walk to remember och The notebook! Så denna film var inte alls lika bra om man jämför med de andra. 

När man inte vågar yttra sig

Arkivbild
Skrev nyss en sjukt lång text som jag tänkte publicera här på bloggen om rasism. Men sedan raderade jag allting. Varför? För att det inte går att yttra sig i det här landet. Yttrandefrihet innebär idag hot, diskriminering och andra hemskheter. Vafan lever vi i en diktatur eller? Nu syftar jag på de mer "heta" ämnena som feminism, rasism och invandring typ. Tror jag fortsätter att argumentera i mina forum där jag kan vara anonym tills vidare haha. Inte så att mina åsikter skiljer sig så mycket från de andra. Det bara darrar i fingarna när jag skriver det här, har så himla mycket åsikter om de här heta ämnena men är så dålig på att argumentera irl. Vill ju vara den tjejen som är stark och vågar stå upp för sina åsikter men äsch, det finns så många människor där ute som vägrar inse sanningen. Om vissa bara kunde försöka se över allt pk här i Sverige en liten stund. Men nej.. 

Introvert eller extrovert person?

Ta reda på om du är introvert eller extrovert person genom att göra testet här. Pratade lite med elsa om det igår och tog reda på lite mer om saken. Under är mitt resultat från testet. Delvis stämmer allt faktiskt väldigt bra in på mig, men ibland kan jag vara helt tvärt om!
 
Mitt resultat:
Du är övervägande en introvert person och har en tendens att vara inåtvänd. Du hämtar energi från ditt inre liv av tankar, reflektioner och beslut. Du uppfattar det som störande och överväldigande att ha för många människor omkring dig. Du föredrar samtal som går på djupet med en person åt gången.Du tänker efter innan du svarar och tycker inte om att bli avbruten. Du är ansvarsfull, kreativ och har starka analytiska förmågor.
 
Din introverta hjärna
Din hjärna har låg tolerans för signalämnet dopamin. Därför blir du nervös och utmattad när det frigörs för mycket dopamin, som till exempel vid sociala tillställningar.

Introverta personer reagerar positivt på det lugnande ämnet acetylcholin som frigörs när du till exempel läser eller tecknar.


Så skönt att inte veta vilken veckodag det är!

Lite av det som hänger på väggen i mitt rum
Igårkväll var jag på bio med Elsa. Såg Maleficant. I början var jag skeptisk till filmen men sen ångrade jag mig, roligare att komma ut ur huset och träffa folk än att bara vara hemma. Filmen var helt okej tycker jag, den var ganska bra och så fin eftersom det var 3D. Imorgon ska jag på bio igen, ska se The fault in our stars. Är jättetaggad även fast jag kommer skratta inombords för att de pratar så krystat i metaforer haha, vilka tonåringar gör det?! Aja det hör ju till. :) 

Redigering före och efter

Leker lite i Photoshop CS5
Älskar att fota i motljus! Ska verkligen göra det mer i sommar. Motljuset är som bäst när solen står lågt på kvällen, annars blir det för ljust. Ska verkligen bli expert på att redigera bilder i Photoshop nu i sommar för om de redan är fina från början kan de bli enormt fina efter en redigering. Och inte bara lägga på ett filter, öka kontrasten och sådana småsaker utan verkligen jobba med kurvor, lager och sånt. Fast först måste jag ju lära mig programmet bättre, ska kolla på yt videos och kanske långa en bok om photoshop. 

Äntligen ny systemkamera

Så söt! Kan inte ens förklara med ord hur gullig han är just nu hahah!
Hittills är det skönt med sommarlov, men sjukt tråkigt. Fast 1D konserten var ju kul men nu har jag så himla tråkigt. Åker bort 23 juni, ska bli himla kul! Roligare än att vara hemma i alla fall. Snart ska jag äta lunch (tortillapizza mums!) och sedan rensa lite kläder. Bra att jag inte köpte så mycket sommarkläder för det behövs ju verkligen inte i det här sverige-klimatet. Usch för svensk sommar just nu. Svensk sommar kan vara underbar men också hemsk som den är nu, 13 grader och moln. 

Säg ifrån när någon trampar på dig

Tänkte på en sak nyss. Jag borde verkligen bli bättre på att säga ifrån när det gäller att folk är taskiga mot en eller säger en sak som inte är så snällt. Varför tillåter man att folk trampar ner en? Jag menar, det är ju fel på alla sätt och vis. Ska verkligen säga ifrån varje gång folk gör något som jag tycker är fel, för annars går jag bara efteråt och grubblar "jag borde ha sagt något". Usch! Låt aldrig folk göra ner dig. 

One Direction

Igår var det skolavslutning och 1D konsert. Fattar inte hur jag kunde gråta så mycket på avslutningen, jag menar jag gillar inte ens friberga? Men det var sorgligt att skiljas från kompisarna och en lärare. Har ju ändå gått där i 3 år. Grät så mycket då så jag grät inte ens på konserten. Juste jag har så mycket åsikter och tankar om konserten igår. Blandade känslor. Konserten var bra men jag tyckte att Louis och Zayn kunde bjuda mer på sig själva. Harry var bäst då han gjorde slängkyssar, vinkade mycket, slänge vatten från sin vattenflaska i publiken osv. Men tyckte verkligen att L + Z kunde ha gjort mer.. Zayn verkade ganska stel och gick mest runt på scenen utan att göra något åt publiken. Aja, hade platser nästan längst bak på läktare 3 så såg inte så bra om han gjorde något. En annan sak till nästa gång, jag ska inte mer ha sittplaster! Nej. Det kändes verkligen stelt i början av förbandet då man satt ner och "dansade", kan ni tänka er haha? Sitta på en läktare där det nästan bara är barn med sina föräldrar som äter korv och hamburgare? haha. Det såg roligare ut på ståparketten, där dansade och hoppade nästan alla. Inte så mycket föräldrar och barn där.. Men som tur var så ställde sig nästan alla upp när 1D kom och spelade, så då kunde man ju hoppa och så men det var inte samma stämning som där nere.. Aja aldrig mer sittplatser! Även om man får köa jättemycket så tycker jag att det hör till. För om man köar hela dagen, får bästa platserna längst fram det verkar så värt det. 

Första dagen på sommarlovet


Hittade den här bilden på instagram fråm igår. Harry var lätt den som bjöd mest på sig själv! 
Sitter och väntar på att få gå in till homeopaten (?), en slags naturläkare eller något. Istället för att proppa i sig massa mediciner och tabletter så är det här naturliga läkemedel om man känner sig trött eller hängig. Tror inte ett skit egentligen på att de här "dropparna" som jag ska ta med vatten varje dag kommer göra mig piggare och mer sällan ont i huvudet. Men mamma tvingar mig att gå hit och det skadar ju inte att testa ändå. Tänk om jag blir en helt annan människa?? Haha! 

Så sjukt jävla taggad på livet!!!

1. DET ÄR 1D KONSERT IMORGON!
2. Får sommarlov imorgon!!
3. Slutar nian imorgon!
4. Sitter med en stor jävla chokladkaka just nu
Woho!! Är så taggad på 1D imorgon. Kommer gråta som en galning både på avslutningen och på konserten. Det är såhär livet ska kännas varje dag. Är så himla glad! Har bråttom nu. Ska hinna tvätta håret, fixa naglarna, välja outfit för konserten imorgon och göra lite småsaker. Har ont i huvudet nu, bara jag inte har det på konserten imorgon då DÖR jag. 
 

Gellack riskabelt

Efter att mammas kompis fick sådana här utslag av gellack och efter den här videon börjar jag bli skeptisk till gellack. Vet inte om jag vill ta risken med att få en allergisk reaktion och giftskador.. Kolla på videon ovan! Läkemedelsverket kanske förbjuder butiker att sälja gellack för att det kan vara farligt. Usch! 

5 saker jag stör mig på

Nej jag är inte sur när jag skriver det här. Kom bara på lite saker som jag stör mig på! :) 
- När folk lägger sig i ens val. Jag menar hallå det är ju mitt liv, jag bestämmer och du ska strunta i vad jag gör. Sköt dig själv lixom haha!
 
- När folk ska bestämma över mig, och när folk säger åt mig vad jag ska göra. Låter så envis nu men jag avskyr verkligen när andra ska "bestämma" över mig. Typ "Celine gör det", nej jag tänker fan inte göra det när du säger åt mig vad jag ska göra haha. Nejmen vill ha kontroll själv och andra ska inte bestämma vad jag ska göra.
 
- När vissa inte kan acceptera ens åsikter. Visst jag förstår att extrema åsikter som att rasism är okej är fel att acceptera men när det gäller småsaker och folk inte kan acceptera det, varför bli sur över att jag tycker annorlunda än vad du gör? *Host* yttrandefrihet *host*. 
 
- De där missoniliknande byxorna/mjukisbyxorna. Haha tycker de är så fula, mönstret är snyggt men stör mig på modellen haha. Dessutom så går nästan alla runt med sådana så de är för mainstream.
 
- Juste, när folk påpekar saker om ens ansikte. Hahhaha jag stör mig så mycket på det. Typ "du har en finne där", "varför är du så röd i ansiktet". Varför gör man ens såhär mot andra?? Tycker det är så elakt. Det kan verkligen skapa komplex hos folk, fyfan påpeka aldrig saker som inte är positiva. Har fortfarande komplex för en sak som en person sa till mig för några månader sen, fått så lågt självförtroende och självkänsla. Borde ha sagt ifrån! 
 

Längtar så mycket tills på fredag

Från förra sommaren 
Just nu kollar jag på filmen "Älska mig", deprimerande men den är ganska bra. Imorgon ska vi bara vara vid rösjön i ca 4 timmar med arbetslaget, från 10 till 14 så det blir skönt. 16 ska jag till tandläkaren. Är inte alls nervös men kommer bli det om jag måste laga något hål eller dra ut någon tand (haha har inte tappat alla mjölktänder än). Längtar så himla mycket tills på fredag. Först skolavslutning sen 1D konset. Värmde upp nyss och kollade på lite 1D videos, intervjuer och sånt gammalt. Blev typ helt extas och mådde nästan illa. Herregud det kommer kännas så overkligt när jag, amanda och elin står där och hör dem sjunga! 

Men jaha tack så jävla mycket för snålt betyg

Är irriterad nu. Den sista saken lämnade jag in igårkväll, teknisk rapport. Jobbade hela helgen med den och skrev 4 st A4 sidor men storlek 11 på texten. Och vad får jag för betyg tror ni? Ett fucking jävla D! Tror inte ens att min lärare har läst min rapport, för hon har ju så himla mycket annat. Blir ännu argare när jag skriver och känner hur jag blir varm av det här haha! Men tycker verkligen att jag förtjänar högre. Visst kvalité före kvantité men snälla, ett D för en uppsats som jag har jobbat i timmar med och verkligen försökt skriva jättebra. Fan helvette för fribergaskolan!!! Ville bara få ut lite av min ilska här haha! 

Sista måndagen i grundskolan


Från i fredags. Lite halvdeep
Hejhej! Ligger i sängen nu. Gick hem efter första lektionen pga jätteont i magen. Nu så har jag knappt ont alls så det är bra. Nu är det bara 4 dagar kvar till skolavslutningen. Och inga lektioner kvar!! Känns overkligt. Är taggad för sommaren. Mest taggad på att få komma bort lite från Sverige. Vi hade ju halvt bestämt att vi skulle åka mer söderut iår vid holland, belgien och frankrike men det blir inte så.. Vi kom på det 3 veckor innan vi skulle åka med båten så pga tidsbrist för planering och utrustning så hinner vi inte fixa allt som behöver ordnas.. Är besviken men sånt är livet. Förväntar mig ingenting så då blir man inte så extremt besviken. Men synd är det ju.. Mycket roligare med frankrike än bara tyskland. Men tyskland är okej ändå! Många tror att det är fult och tråkigt (det låter lite trist med "åka båt i tyskland") men det är väldigt fint och avkopplande. Åker ju till bara till "ostseebad" ställen med vita sandstränder och glassbarer så det funkar faktiskt, och förra året var det typ 25 grader och sol varje dag så värdet är bra. Hellre åka utomlands än bara vara i Sverige så får se på saken positivt istället för att vara besviken. :)

skolan





5 dagar kvar

Jag borde verkligen vara gladare än vad jag är just nu. Det är ju sommarlov och 1D konsert om bara 5 dagar! Men känner mig inte alls så glad. Har ont i huvudet och ont i magen just nu. Det är ju bara imorgon som är den sista riktiga skoldagen sedan friluftsdag på tisdag, skolansdag på onsdag, städning på torsdag och avslutning på fredag. Men kan inte slappna av alls. Har massa saker som ligger och trycker som gör så att jag inte kan glädja mig åt sommarlovet. 

Okej bara torsdag sedan helg!

Godmorgon. Har fixat mig helt klar till skolan. Går alltid upp 1,5 h innan jag ska gå så nu sitter jag här helt klar och ska gå om 30 minuter. Nu är det bara torsdag kvar sen är det ledigt imorgon. Har bara sammanlagt 2 riktiga skoldagar kvar, idag och på måndag. Helt sjukt! Den här dagen är kort så det är jätteskönt. Slutar 13.30. :)

Respekt <3

Har ni sett den här videon? Kolla på den! Alla borde se den här faktiskt. 

Söndag

Äntligen Juni! Juni är typ min favoritmånad, mycket blommor och sommarlovet är nära. 
Haft en jätteskön långhelg. Bara vilat upp mig och inte gjort många knop alls haha. Imorgon är det en ny vecka. Orkar verkligen inte en till vecka men tror den kommer gå snabbt. Är kompledig halva tisdagen (+ har sovmorgon till 10.50), på onsdag missar jag sista lektionen för ska på studentmottagning, torsdag slutar jag halv två och fredag ledigt. Så veckan är väl ändå helt okej. Har svenskaprov imorgon och jag har pluggat i typ 10 min sammanlagt. Måste verkligen plugga mer men det går inte. Så som det ser ut nu så kommer jag få F men jag får skärpa mig efter det här inlägget! Bryr mig knappt om skolan nu, vill bara ha sommarlov!! Inte alls långt kvar nu, bara denna vecka och en till woho!
 

10 fakta

- Jag är väldigt känslig för lukter och får kvällningar lätt. Kan lixom få kvällningar i mataffären för att det luktar kött vid köttdisken i mataffären.
- Förut hade jag lite svårt att acceptera att folk förändrades. Men nu så förstår jag personer som förändras till 100 %. Det är bara så det är, människor förändras och jag har inget problem med det. :) 
- Gillar inte många regler. Tycker inte om att vara präktig hela tiden, det är så tråkigt. 
- Gillar inte heller när folk rättar mig. Lite besserwisser haha!
- Jag är verkligen rädd för ormar samtidigt som jag tycker att de är så häftiga. Går sällan barfota på gräsmattan ifall en orm skulle finnas där. Med stövlar känner jag mig trygg. 
- Blondinbella är min förebild. En stark kvinna som har lyckats och vågar stå upp för sina åsikter. Det är så härligt!
- Älskar politik. Det är ett sånt himla laddat ämne så det är så kul att argumentera. Men bara på internet typ för då kan jag tänka innan jag skriver något, skulle vara så stressad om jag argumenterar politik. Är faktiskt ganska insatt i politik.
- Jag ångrar mig nästan alltid efter att jag har ätit något onyttigt. Nu snackar jag om en pizza, ett helt paket chips osv. Det är faktiskt jobbigt.
- Men samtidigt så vill jag känna mig bekväm i min kropp, är trött på skönhetsideal men ändå så påverkas jag av dem. 
- Provade att ha lockigt hår utsläppt igår. Säger bara nej till det. Nej det blir inget lockigt utsläppt. Kände mig så sjukt ful och obekväm och efter en timme så var håret stort och fult. Nej. Jag tycker det är fult med den typen av lockigt hår som jag har. Det är snyggt en halvtimme sen blir det bara stort och fult. Vill helt enkelt inte ha lockigt hår. Ska alltid platta håret. Om jag inte får jättelångt hår i framtiden, då kanske jag låter bli att platta det! 

RSS 2.0