Lugn söndag

Idag har jag inte heller gjort mycket. Så himla skönt att ta helgerna som de kommer. Inte behöva vara ute och göra saker hela tiden. Är i en sådan period där jag bara vill vara hemma och mysa på helgerna, se på tv, städa lite och inte göra mycket. Nu är det ju så mysigt hemma med adventsstjärnor och sånt så vill bara gosa ner mig i soffan och titta på tv haha! Har pluggat idag också. Men måste fortfarande öva mer på min redovisning som vi har imorgon. Måste göra klart engelskan nu. Har gruppdiskussion om en bok vi har läst på engelskan imorgon ugh. 

Lockigt

Haft mitt naturliga hår utsläppt både tor + fre! Första gången i mitt liv som jag väljer att faktiskt inte platta håret inför en skoldag. 
Igår slutade jag 11.55 för att min underbara svenskalärare lät oss slippa gå på svenskan. Vi lyckades övertala henne att vi kan jobba med presentationen hemma! Skulle ha slutat 14.40 haha. Åt lunch på donken med elin. Slog på stort och köpte mat för 85 kronor.. Vem var det egentligen som skulle spara? Tog det lugnt hela kvällen hemma. Idag har jag skrivit klart men sv presentation, städat mitt rum och satt upp lite julsaker i hemmet. Eller bara adventsstjärnor och ljusslingor på altanen och räcket vid ytterdörren. Superfint blev det! 

Måste bara få säga en sak..

Avsyrde ett bråk, dör som hjälte. 
Såg nyss den här artikeln på aftonbladet. En ung kvinna som gjorde polisens jobb: avstyra ett bråk mellan tre unga män och en tjej. Efter alla dessa "sociala expriment" som man ser hela tiden där män beter sig hotfullt mot kvinnor så blir jag ganska förbannad. Ingen har väl missat "Våld i hissen" där 53 pers gick in och bara 1 sa ifrån. I videon så anses de som inte säger ifrån vara dåliga människor, för att de inte säger ifrån i en hotfull situation. Varför lägga skuld på vanliga människor som förmodligen skulle utsätta sina liv om de ingrep? Jag skulle inte säga till vid en sådan situation, speciellt inte som tjej. För i de flesta fallen så råkar "hjälten" illa ut. Som i artikeln ovan. En ung kvinna dör nu pga hennes ingripande. Lägg av med dessa pk sociala exprimenten! Lägg inte skulden på att civila inte vågar ingripa. Om jag var i en sådan situation skulle jag snabbt gå från platsen och ringa polisen. För jag vågar inte riskera mitt liv. Varför lägger vissa personer skuld och skit på de människor som inte säger till, det är inte så jävla lätt! De är förmodligen rädda och skräckslagna själva. Min pappas kompis kände någon som också ingrep vid ett bråk. Hur slutade det? Några veckor på sjukhus och svåra infektioner i kroppen. Ja, han ingrep och gjorde polisens jobb men fick själv smällen. Skulle du våga ingripa?

In till stan, hem och äta, in till stan, hem

Dåliga mobilbild, KSG's fotostudio. 
Imorse ringde väckarklockan kl 06.00. Segt. Vi sju åkte vi in till stan, st eriksplan där konferensen skulle hållas. Min uppgift var att stå och ta emot folk när de kom, ge dem sina namnlappar med företagsnamnet på, ge ett program och svara på lite enkla frågor såsom var toaletterna, kaffet och garderoberna är. Så jobbade från 8 till ca 10. Åkte hem, åt lunch snabbt och åkte tillbaka till skolan för en lektion. Skippade franskan bara för att jag kan, orkar inte så jäävla meningslösa lektioner. Lär mig inte någonting, sjukt dålig lärare som inte ens lär ut franska hah. Efter skolans slut stannade jag och två tjejer i klassen och tog porträttbilder på varandra till en skoluppgift. Var lite rädd att ingen skulle veta hur man satte upp allting (ingen lärare var ju med) men det var enkelt och flöt på bra. Nu är jag hemma igen och väntar på att mamma ska komma hem. Ska få pizza från CG's. Min mage kurrar så mycket, inte ätit sedan 11 idag haha! 

Sluta slösa pengar

Min skrivbordsbakgrund just nu. Hittade en hemsida med sjukt fina tumblr bakgrunder. Alla är i ca 2000 px så kvalitén är super! Klicka här.
Var en helt okej dag idag, började tio och slutade kring fyra. Påvägen hem köpte jag mitt sista köp på espressohouse på lång tid. Nu är det nog! Kan inte köpa chailatte hela tiden där. Slösar så otroligt mycket. Och idag köpte jag en macka också så det landade på 84 kr. Asså hur onödigt i efterhand?! Nej nu är det slut med småköp, på ett bra tag. Imorgon ska jag upp klockan sex på morgonen. Ska nämligen jobba i ca 2 timmar hos mina föräldrar. Pappa är sjuk och mamma behöver hjälp eftersom det är konferensdag imorgon. Så får stå och ta emot 104 personer som ska ha sina namnbrickor osv. Men det ska bli lite kul faktiskt. Så värt att tjäna några hundralappar fast jag har sovmorgon till klockan tolv. 

Dress

Hade på mig detta idag + låga converse
Ursäkta kvalitén. Tog bort allt pixelbrus, annars skulle ni inte ha sett något av outfiten haha! Är klar med designen nu. Väldigt nöjd! Dock kommer jag ändra headern om jag kommer på något bättre. Men det känns mycket bättre att ha större bilder. Bilderna ser så mycket bättre ut! Nu ska jag kolla på portkod och fixa lite inför imorgon. 

Tisdag

Fortfarande inte lärt mig Nikon kameran. Känns jobbigt för hittar inte knapparna och inställningarna som jag gör på min älskade Canon. Kommer alltid hålla mig till Canon! Tog dock den här bilden med min nikon. Om någon undrar varför jag har två systemkameror så är det pga att vi fick varsin nikon av skolan. Använder 99 % av alla fall min Canon. Har ju sjukt många fler objektiv till den. Har inget Nikon objektiv alls förutom standardobjektivet som följde med. 
Hur som helst! Helt ok tisdag, jobbig fram till franskan men sista lektionen var rolig haha. Hade på mig klänning idag. Gud vad jag trivdes i det. Svart enkel klänning från Brandy Melville och en grå mysig kofta med juligt mönster typ. Fler klänningar ska jag verkligen köpa! Nu ska jag rensa skrivbordet på datorn. Sedan plugga matte och sen göra fixa lite designen. Har matteprov imorgon. Hoppas det går bra. Orkar inte göra fler kompletteringar.. 

Adventsstjärna

Var i täby en sväng med mamma. Köpte denna julstjärna, en t-shirt, en crop top och en kofta som påminner om vintern. Vet att jag egentligen borde spara varje krona till NY men jag kan inte leva hur fattigt som helst enda till mars. Jag behöver kläder nu, inte om flera månader. Tänkte se på PH nu men har lite annat att göra. Vill bara ta det helt lugnt nu och gå och lägga mig snart. Imorgon är det tisdag, värsta dagen på veckan. Har estetisk kommunikation, franska och klassråd. Låter inte så farligt men jag mår psykiskt dåligt av estetisk kommunikation. Vet inte vad det är men allt känns bara fel under de lektionerna. Så nej längtar tills dagen imorgon är över. 

Prövar

Det mesta av designen är klar. Kommer dock ändra headern och andra småsaker. Bilderna i menyn är inte heller rätt storlek. Men är klar med ca 70 %. Mer orkar jag inte göra idag. Det får bli imorgon eller senare i veckan. Har länge velat ha content (vet inte vad det heter på svenska) men större bilder. Dock kommer alla andra inlägg från de tre senaste åren bli fula, eftersom bilderna där är 700px men nu är inläggen 800 px. Men men.. Mycket snyggare med större bilder. Ser proffsigare ut! 

Skräck

Senaste fotouppgiften vi har - bokomslagsuppgift! Man fick välja på skräck/deckare/thriller. Enkelt val för mig, skräck. Detta är resultatet. Är väldigt nöjd, blir själv svinrädd bara jag ser bilden. Bilden är tagen på vår vind, och det är jag på bilden! Provade bara att redigera den här bilden på 10 min och lägga till en titel, men vi har somsagt flera lektioner där vi ska rediga påriktigt. Så jäkla taggad!
Idag var min familj och fikade på coop, min farmor fyller 86 imorgon men vi tog firandet idag eftersom imorgon ska vi på fotomässa! Sen har jag pluggat lite matte och tagit den här bilden. Imorgon ska jag upp typ halv åtta för att hjälpa elin med hennes foton. Tagga upp så tidigt nej haha. Efter det ska jag till fotomässan med min familj. Den här helgen går alldeles för snabbt. Men åh om 8 dagar är det första advent. Mysigt!

Träna

Tisdagar är en perfekt dag att träna på, slutar i lagom tid. Friskis och svettis. Gympa medel i en såndär grupp haha. Nice tänkte jag. Tills jag såg vem som var ledaren för de passen på tisdagar. Anders D. Asså vettefan om det är min gamla idrottslärare till 100 % men jo det är logiskt. Jo det är han, det måste det ju vara. Har för mig att han har jobbat på friskis/har kontakter där. Vill verkligen INTE träffa på honom. Stelt som fan skulle det vara. Nejmen är taggad på att börja träna. Ingen idé att ljuga varför. Vill få snyggare kropp och bli starkare. Lika bra att säga sanningen haha. Kommer ändå bara hålla i typ två veckor innan jag tröttnar. Det jag skriver nu är väl kanske inte det som folk vill höra. Men varför ska det vara sån hysteri om hur man själv vill se ut? Jag menar varför ska folk se ner på andra som strävar efter "drömkroppen". Ser inte felet i att träna sig till sin drömkropp? Varför är det en sådan himla tabu, att träna sig tills man är nöjd med sig själv? Jo jag vet att man ska vara nöjd med sig själv bla bla fuck skönhetideal men ändå tycker folk ska sluta lägga sig i andras liv! Jag gör vad jag vill. Just nu är jag lite trött på alla skönhetsidealtexter. Alla skriver exakt samma sak. Vi fattar, det är hemskt men när man har sett och läst 100 sådana texter så räcker det. Oj här kom en till liknande fast den här texten är ju lite mer allmän. 

Fult

Istället för att plugga inför franskaprovet jag har imorgon så har jag jobbat med min nya bloggdesign. Det går framåt men ändå en hel del kvar! Jag och html-koder går inte riktigt hand i hand. Men det funkar och kan faktiskt en del. Även fast det tar flera timmar/dagar innan jag är klar så tycker jag att det är himla kul. Känner mig smart och teknisk haha! Insett nu hur sjukt ful min bloggdesign är.. Haft grunden så länge och bara bytt ut headern då och då men nu är det dags för en helförändring. Större bilder och finare typsnitt på texterna. Tur att det är helg snart så att jag kan göra klart hela designen. 

Semester

Det heter väl på havet? Eller i havet? Min svenska är inte helt 100 nuförtiden.. 
Jag skulle faktiskt föredra båtsemester framför att bo i en lägenhet/hotell i en vecka i medelhavet. Menar då att jag hellre skulle vilja vara ute 3 veckor och bo på båten än bo 3 veckor på samma hotell, besöka samma strand, vakna upp till samma utsikt i 21 dagar. Visst det är lite trångt att bo på en båt, jag menar det är ju litet men jag är van. Har ju i princip växt upp med att segla varje sommar. I alla fall sedan jag var typ 6-7 år. Jag älskar att segla, faktiskt. Om man gör det i rätt miljö (tröttnat på både Tyskland och Sverige). För det första så är man nära vattnet hela tiden vilket betyder att man när som helst kan stanna mitt ute på havet om man så vill och bada (om förhållanderna är bra). Man besöker småstäder som inte är fullpackade med 1000 andra rödbrända svenskar som ligger och steker i solstolarna på stranden "playa del sol" typ så. Tack men nej tack! Fördelarna med båt är att man hittar ödestränder, vikar där man bara kan ankra, små samhällen där det inte är packat med turister. Dessutom blir man ju inte rastlös eftersom man åker till många olika platser. Åka båt är ju som att campa med husvagn fast tusen gånger bättre. Känns ganska viktigt för mig när åker utomlands att det inte är massa svenskar. Om jag åker utomlands så vill jag inte träffa på svenskar, lämnat Sverige för stunden lixom! Skulle nog inte heller vilja åka till länder som är typsik "svenne semester". Fast nja det beror ju på vad man gör och bor.. Haha fan vad den här texten blev skev men hoppas ni förstår hur jag menar och inte missförstår. Absolut inget fel att tycka om semestermål där det kryllar av svenskar, absolut inte! Men jag personligen skulle få spader av dethaha. 

Assåå

Ännu en bild från sommaren. Förlåt men har verkligen inga nya bilder och orkar inte ta nya eftersom vädret + ljuset är så himla trist. 
Mår mycket bättre idag. Sov hela förmiddagen och nu sitter jag vid mitt skrivbord och äter chips, dricker cola och pluggar. Eller nja pluggar och pluggar.. Lyssnar på Rooftop med Mando Diao hah. Måste verkligen tvätta håret snart. Ser ut som ett fågelbo bokstavligen. Nejmen seriöst nu måste jag plugga. Har 2 prov imorgon och 1 prov på torsdag. Ciao! 

Nu får det vara nog!


Mitt rum är alltid stökigt när jag är sjuk.
Orkar inte vara sjuk mer. Hostat konstant i sedan förrförra onsdagen vilket snart är två veckor. Inatt vaknade jag upp, hostattack och kände mig så yr. Kallsvettades samtidigt som jag frös och var varm. Spydde imose också. Vill inte vara den personen som klagar hela tiden men nu får det fan räcka! Kan inte vara borta från skolan lite då och då pga min sjukdom som varar i en evighet.

Ja tack

Ignorera min frisyr.. Vill vara brun igen!
Orkar inte vara sjuk längre. Hostar och hostar som en galning. Har varit hostig i 1,5 vecka nu. När går det över? Fått ont i halsen nu av allt hostande. Hur som helst idag har jag inte gjort många knop. Pluggat en del men det är allt. Ganska skönt ändå! Ny vecka imorgon, känns som om den kommer gå supersnabbt eftersom det är så korta dagar. Eftersom jag inte kan vara med på idrotten så börjar jag 14.15 imorgon och har bara en lektion. Woho! Inser att det är första advent om bara 2 veckor och jullov om typ 5 veckor?? Bara 5 måndagar kvar till jul lixom omg.

Söndagsångest

Gjorde en bild svartvit och ett filter. Inte alls lika snyggt som originalet med färger. 
Välkomnade denna söndag med söndagsångest. Usch! Har en del plugg att ta itu med idag. Igårkväll försökte jag plugga hela dagen, men det resulterade sig i att jag inte gjorde någonting. Standard.. Men kvällen igår spenderades med amanda och elin. Jättemysigt och lärorikt haha! Skulle verkligen vilja börja träna snart igen men jag kan inte för hostar fortfarande mycket. Får hostattacker såfort jag blir anfådd. Nej nu måste jag verkligen få plugget gjort. Hörs senare! 

Jag ska till New York!

Bilder från google
Så jääkla glad! Jag ska till New York. Bokat och klart på sportlovet 2015. När alla åker skidor i Sverige eller någon annanstans så åker jag och shoppar i 6 dagar. Känns verkligen jättebra och är så himla exalterad!! Har ju åkt 3 år i rad till London så det är ju mer än helt ok att byta ut London till NY. Det enda negativa är väl att jag måste leva fattigt enda till slutet av februari, måste spara alla mina barnbidrag till shoppingen. Har alltid velat åka till USA också så det ska bli kul att få åka till landet i sig. 

Fyra dagar paus bara

Okej känner att jag har fått tillräckligt med bloggpaus nu. Fyra dagar! Det har inte hänt något speciellt på dessa fyra dagar förutom att jag och mamma har bokat en resa nästa år. Skriver i nästa inlägg vart någonstans jag ska åka men det ska i alla fall bli GRYMT kul och längtar så himla mycket! Annars då? Imorgon är det fredag, inga direkta planer inför helgen. Är fortfarande hostig vilket är lite jobbigt. Livet rullar på lixom. Nu ska jag plugga för en gångs skull, har lite småsaker att göra. 

Hejdå på ett tag

Hejhej! Idag är det söndag fast har ingen söndagsångest, skönt! Har inte gjort något på hela helgen. Är fortfarande sjuk och hostig. Känns som om många är sjuka nu. Funderar på att ta en bloggpaus lite. Inte alls mått bra de senaste dagarna/veckan/veckorna både fysiskt och psykiskt. Har inget intressant att blogga om, mitt liv är heller inte så intressant för den delen. Så jag ska nog ta en bloggpaus nu. Fast kommer komma tillbaka snart. Det vet jag för kan lixom inte bara sluta blogga. Har ju bloggat på denna blogg i snart tre år och har haft olika bloggar sålänge som jag minns så nej blogga kommer jag inte sluta göra permanent. Men just nu vill jag bara fokusera på en sak i taget, finna mig själv igen och bara vänta tills mitt liv känns 100 % bekvämt.. Typ så. Kanske kommer tillbaka om någon dag, kanske två veckor.. Ah jag vet inte riktigt men lovar att jag kommer tillbaka snart. Vi hörs! 

-

Har ni sett den här videon? En man som sjunger hur hans kultur är, i Saudiarabien. Snacka om att feminism verkligen behövs i sådana här konsevativa kvinnofientliga länder. Nej alla har inte sådana här kvinnofientliga åsikter i mellanöstern men många. Extemt många. Den här videon bevisar ju att alla inte har konstiga åsikter, eftersom mannen driver med Saudiarabien.. 
"Kvinnor får inte göra många saker. Idag får kvinnor inte vistas ute utan att vara skylda från topp till tå, de får inte resa utomlands, öppna ett bankonto eller arbeta utan sin makes, eller förmyndares godkännande och dessutom har kvinnor inte vårdnad över sina barn. Det är inte ovanligt att man som kvinna i Saudiarabien låter bli att anmäla våldtäkt. Ofta blir offret straffat då man anser i de flesta fall att kvinnan uppmanat till övergreppen genom att ha brutit mot någon oskriven regel.  I de flesta fall blir det piskrapp och några månader i fängelse." - världenskvinnor
 

Skojade lite

Spenderar min lördagkväll med den här underbaringen ensam framför en dokumentär. 
Har varit sjuk i tre dagar nu. Hostar som en galning + ont i halsen. Lyssnar på secondhand serenade nu och känner mig fett deep. Ska nog ta en liten sväng utomhus en bit bort från huset. Inte varit utomhus sedan i onsdags så känner verkligen behov av frisk luft.
 
Btw! Skojade i inlägget under haha. Vilket liv jag skulle ha om jag satt och ristade in en bild på ett rostat bröd.. Photoshop är i alla fall roligt att leka i! 

Tog hundra år att rista in honom

Hade lite tråkigt så gjorde ristade in Harry Styles på det rostade brödet innan jag skulle äta det. Vad tycks? Ska nog göra en ny imorgon för blev inte riktigt nöjd med denna. 

Har aldrig plugg nuförtiden

Tbt, hälsingland sommaren 2013
Idag stannade jag hemma från skolan. Hade två lektioner så kändes inte som om jag missade så mycket. Min hosta har blivit mycket värre (låter hemskt när jag hostar) och min hals gör så ont. Men imorgon ska jag gå! Fredagar är så sköna, bara två lektioner där med. Har hunnit skriva 9 brev idag till brevvännerna. Så kul för de som jag har fått svar från gillar samma saker som jag gör, samma musik, samma serier, vara med kompisar och ja det är bara kul att man klickar via brev lixom. Klicka här för att skaffa vänner från hela världen! Sidan är 100 % pålitlig. 

hej

Läser "The outsiders" på engelskan. Så bra bok! Har bara läst 40 sidor men den är faktiskt bra för att vare en skolläsebok. Dessutom älskar jag 60-talet! Kollade en bit på filmen. Men bara så långt som jag har läst för vill inte spoila något. Får mycket bättre bild av karaktärerna om jag ser dem i verkligheten. 
Orkar inte skriva samma sak hela tiden. Var i skolan, det var bra, åkte hem. Låter tråkigt men jag har kul. Det händer mycket mer här vilket är så kul. Måste passa mig för en trea som försöker haffa lammkött (ettor) haha.. hah.. Sen lite andra saker men känns för personligt att skriva ut här. Sure om jag hade privat blogg med lösenord eller bara berättat bloggen för ett x antal personer men näh. Fast visst har ju bara typ 12 unika besökare varje dag och hälften är vänner typ och resten bekanta, tror jag? Hur som helst.. Började med estetisk kommunikation vilket är det flummigaste ämnet som finns haha! Satt och ritade av nypon och lyssnade på musik från 1800-talet i klassrummet. Sen var det lunch vilket var niiiiiiceee. Sedan var det franska. Usch för franskalektionerna. Just nu är problemet att jag inte lär mig ett piss. Lektionerna är luddiga och alla är sjukt ointresserade. Kommer inte lära mig något alls på 3 år känns det som. Aja betyget som spelar roll! 

Ny måndag, ny skolvecka!

Försov mig för typ första gången någonsin. I alla fall på flera år. Klockan ringde 5.50 men stängde av den men sedan så ringde den inte mer? Fast jag alltid har på snooze. Vaknade igen 6.45 och skulle gå 7.20. Fick panik och gjorde allting så snabbt. Cykeln var infekterad av insekter. På sadeln var det en snigel, en spindel och typ tusen myror eller vadfan det var? Så då fick jag gå till bussen istället. Var sjukt svettig hela vägen och tunnelbanan var ett helvette. Den var jättesen så den blev så fullproppad. Annars har min dag varit bra! Svenskan var dock jobbig. Det gjorde ont att sitta där, kunde inte sitta still, det var kallt i klassrummet och var så trött. Men resten av dagen var bra. Trivs så bra!

RSS 2.0